Weekend

 

We hebben weer genoten
van de scootmobieltocht die we reden op ons mooie eiland Goeree Overflakkee. Zolang het kan, gaan we door met die tochten en telkens weer zijn we allemaal blij dat we weer mee zijn geweest.
Groetjes van Mieke.
======================================================================

 

Weg van de snelweg

Het was gisteren op 7 october 2021 nog een mooie herfstdag. Daar hebben we van geprofiteerd. We zijn er met de scootmobielclub op uit getrokken. De lucht was hemelsblauw met mooie witte schapenwolken. Bijna geen wind en geen kans op regen, zoals ons was voorspeld.

Elly haar scootmobiel moest gerepareerd worden en omdat dat allemaal zo lang duurde, had deze tocht bijna niet door kunnen gaan. Gelukkig was de Vliedberg in
Ouddorp zo vriendelijk om haar een leenscootmobiel aan te bieden, waar wij heel blij mee waren. Zo kon de tocht tóch doorgaan.

We waren met 6 scootmobiels, één electrisch aangedreven lage fiets met drie wielen en twee fietsers in de persoon van Hans en Bram die er steeds voor zorgden dat we veilig met z'n allen bij kruispunten konden oversteken. De één posteerde zich in heengaande richting op de weg en de andere op het teruggaande gedeelte van de weg. Telkens als we weer zo'n kruising waren gepasseerd, realiseerde ik mij met hoeveel doodsverachting deze mannen hun taak volbrachten. Gelukkig werkte het verkeer mee en verliep alles steeds vlekkeloos. Dank jullie wel mannen...

Vanaf de Staver vertrok de groep in de richting van het mooie bos
de Vlieger bij Middelharnis waar de bomen hun bladeren al lieten vallen en het bospad zich vulde met mooie herfstkleuren. Nu waren ook de open stukken in het bos beter te zien en dat gaf soms mooie doorkijkjes.

Via het fietspad langs de grote weg vervolgden we onze weg naar Nieuwe Tonge waar Mieke bij de Tram op ons wachtte om zich bij
ons te voegen. Iets verder gingen we bij het benzine station linksaf, langs mooie paden en dijken waar de herfst nog geen invloed heeft gehad op het gebladerte. Nog geen gevallen blad te bekennen. Op één van de dijken die wij passeerden raakten de bovenste groene bladeren elkaar boven in de top en vormden zo een tunneldak. Heel mooi en rustgevend.

Bij de Henneseroord aan de Oosthavendijk in Middelharnis, vonden we op het terrein een mooi plekje om nog wat na te genieten van elkaar en de zon, en ook van de kinderen die zich daar spelend op de mooie groene speelvelden vermaakten.
De ijskoffie die geserveerd werd door de gehandicapten lieten wij ons goed smaken. Daarna gingen wij uitgerust en tevreden, de terugweg aan naar de Staver, om in Sommelsdijk ons eindpunt te bereiken. We hebben weer genoten van deze middag en hopen nog een aantal ritten te kunnen maken voordat de winterkou invalt.

Dank aan Elly en Hans voor de organisatie en aan Bram voor zijn medewerking bij het oversteken van de weg.
Ook dank aan mijn mede scootmobielers want zónder jullie was het vast niet zo gezellig geweest.

Opgetekend door Mieke van den Tol

Ik heb een heel fijn weekend gehad. Zaterdag mijn optreden in het Diekhuys met voordragen van mijn gedichten en gisteren heb ik de verjaardag gevierd van mijn oudste dochter, ten huize van haar vriend Cor.

De hele familie van mijn kant was aanwezig en zo heb ik ook mijn achterkleindochter Yasmin weer mogen ontmoeten. Een half jaar is ze nu al weer en ik ben zo blij en dankbaar dat ik haar geboorte nog mee heb mogen maken. Mijn levensverwachtingsdatum was al een jaar verstreken voordat zij geboren werd en ik ben er nog steeds.

Bij twee zonen van Cor waren er ook baby's geboren. Eén van vier maanden en één van een maand. Er werden druk luiers verschoond en de fles gegeven. Ook ik heb een paar van die hummeltjes op mijn schoot gehad. Op de foto mijn oudste kleinzoon Ronald met zijn nichtje en mijn achterkleinkind, Yasmin

Dat ik dat als 81 jarige overgrootmoeder nog mee mocht maken....... Doodmoe, maar voldaan kwam ik thuis. Het waren dagen met een gouden randje

Vandaag kom ik weer eens op mijn Blog. Er is in het afgelopen jaar heel wat gebeurd dat er voor zorgde dat ik weinig aan mijn website heb gewerkt. Ik kreeg te maken met Corona en daarnaast kreeg ik de diagnose 'Leverkanker'. Er volgde in dat jaar behandelingen in het Erasmus en uiteindelijk de boodschap, 'uitbehandeld'

Mijn levensverwachting was, twee tot acht maanden maar nu ben ik inmiddels anderhalf jaar verder en ik ben er nog steeds. Wel erg verzwakt maar ik kijk nog vol vertrouwen tegen het leven aan.

Veel troost vind ik in het schrijven van mijn gedichten en gisteren mocht ik weer een paar gedichten voordragen tijdens het Literair Cafe van de Reizende Dichters. Het zijn niet de complimenten, maar het geeft mij veel voldoening als ik merk dat mijn woorden het publiek raken. Dáár doe ik het voor.....

Ik hoop in de tijd die mij nog rest vaker terug te komen op mijn blog, dat ik zo'n beetje beschouw als mijn dagboek. Fijne dag voor allen die mij lezen, Mieke

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven op mijn Blog.

Door allerlei omstandigheden kwam ik er niet meer aan toe, maar nu ben ik toch weer van plan om zo nu en dan weer eens iets te schrijven. Ik heb deze zomer veel plezier gehad van mijn scootermobiel waarmee ik, samen met een vriendin mooie tochten maakte op het mooie eiland waar ik woon... Goeree Overflakkee.

Rijdende over de smalle bos- en duinpaden genoten we van de zee en de prachtige zeedijken aan de ene kant en de mooie polderweggetjes. Nu is die mooie zomer weer voorbij, maar nog altijd ga ik er graag met mijn scootmobiel op uit. Het weer is wel wat minder geworden maar daar kan ik mij op kleden. Als het maar niet regent, want daar heb ik een vreselijke hekel aan. Vooral op zo'n scootmobiel is het geen pretje om nat thuis te komen. Ik heb wel altijd staandaard een regencape bij me, maar die waait vaak op en dan worden de mouwen van mijn jas toch nog nat.

De zon schijnt op Goeree dus trek ik er straks nog even op uit. Eerst nog even wat eten en dan genieten van de mooie dag.Aan hen die mij lezen wens ik een prettige dag toe.


Hopelijk tot later weer,

Mieke  

Morgen zal het Kerstmis zijn.


De Kerstboom en de Kerststal brengen al wat Kerssfeer in huis en toch......
Het zal dit jaar anders zijn dan anders. De eerste kerst zonder mijn geliefde. Vorig jaar rond de Kerstdagen heb ik afscheid van hem moeten nemen en is hij nu daarboven bij God.

Ik mis hem en het is een moeilijk jaar geweest, maar...het leven gaat door en nu is het dus alweer Kerst. Een jaar later....

Samen met de dochter van mijn man vieren we die eerste Kerstdag en hopen wij, zijn aanwezigheid te voelen tijdens ons samenzijn.

Ik wens al mijn lezers ook een mooi en vreugdevol Kerstmis.

Groetjes van Mieke

 

Nieuwe reacties

06.10 | 11:29

Leuk dat je even op bezoek kwam Martina. Ja, ik heb al een hele tijd weinig met de website gedaan. Hoop in de nabije tijd weer wat meer ermee bezig te zijn

...
05.10 | 11:31

Ja, daar ben je weer. 'k Passeerde af en toe maar er veranderde niets. Nu wel. Er zit toch veel tijd in in zo'n website.

...
01.08 | 08:28

Dank je wel voor je reactie Chris.

Fijn dat je genoten heb van mijn verhalen en gedichten.

Ik wens je een heel prettig weekend toe.

Groetjes van Mieke

...
24.07 | 21:46

Beste Mieke,

Wat een ontzettend leuke website en wat maakt u mooie gedichten en verhalen! Ik lees het met veel plezier!
Groetjes, Chris (Medipoint bezorger)

...
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE