Weekend

Weg van de snelweg

 

We hebben weer genoten
van de scootmobieltocht die we reden op ons mooie eiland Goeree Overflakkee. Zolang het kan, gaan we door met die tochten en telkens weer zijn we allemaal blij dat we weer mee zijn geweest.
Groetjes van Mieke.
======================================================================

 

Weg van de snelweg

Het was gisteren op 7 october 2021 nog een mooie herfstdag. Daar hebben we van geprofiteerd. We zijn er met de scootmobielclub op uit getrokken. De lucht was hemelsblauw met mooie witte schapenwolken. Bijna geen wind en geen kans op regen, zoals ons was voorspeld.

Elly haar scootmobiel moest gerepareerd worden en omdat dat allemaal zo lang duurde, had deze tocht bijna niet door kunnen gaan. Gelukkig was de Vliedberg in
Ouddorp zo vriendelijk om haar een leenscootmobiel aan te bieden, waar wij heel blij mee waren. Zo kon de tocht tóch doorgaan.

We waren met 6 scootmobiels, één electrisch aangedreven lage fiets met drie wielen en twee fietsers in de persoon van Hans en Bram die er steeds voor zorgden dat we veilig met z'n allen bij kruispunten konden oversteken. De één posteerde zich in heengaande richting op de weg en de andere op het teruggaande gedeelte van de weg. Telkens als we weer zo'n kruising waren gepasseerd, realiseerde ik mij met hoeveel doodsverachting deze mannen hun taak volbrachten. Gelukkig werkte het verkeer mee en verliep alles steeds vlekkeloos. Dank jullie wel mannen...

Vanaf de Staver vertrok de groep in de richting van het mooie bos
de Vlieger bij Middelharnis waar de bomen hun bladeren al lieten vallen en het bospad zich vulde met mooie herfstkleuren. Nu waren ook de open stukken in het bos beter te zien en dat gaf soms mooie doorkijkjes.

Via het fietspad langs de grote weg vervolgden we onze weg naar Nieuwe Tonge waar Mieke bij de Tram op ons wachtte om zich bij
ons te voegen. Iets verder gingen we bij het benzine station linksaf, langs mooie paden en dijken waar de herfst nog geen invloed heeft gehad op het gebladerte. Nog geen gevallen blad te bekennen. Op één van de dijken die wij passeerden raakten de bovenste groene bladeren elkaar boven in de top en vormden zo een tunneldak. Heel mooi en rustgevend.

Bij de Henneseroord aan de Oosthavendijk in Middelharnis, vonden we op het terrein een mooi plekje om nog wat na te genieten van elkaar en de zon, en ook van de kinderen die zich daar spelend op de mooie groene speelvelden vermaakten.
De ijskoffie die geserveerd werd door de gehandicapten lieten wij ons goed smaken. Daarna gingen wij uitgerust en tevreden, de terugweg aan naar de Staver, om in Sommelsdijk ons eindpunt te bereiken. We hebben weer genoten van deze middag en hopen nog een aantal ritten te kunnen maken voordat de winterkou invalt.

Dank aan Elly en Hans voor de organisatie en aan Bram voor zijn medewerking bij het oversteken van de weg.
Ook dank aan mijn mede scootmobielers want zónder jullie was het vast niet zo gezellig geweest.

Opgetekend door Mieke van den Tol

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.10 | 11:29

Leuk dat je even op bezoek kwam Martina. Ja, ik heb al een hele tijd weinig met de website gedaan. Hoop in de nabije tijd weer wat meer ermee bezig te zijn

...
05.10 | 11:31

Ja, daar ben je weer. 'k Passeerde af en toe maar er veranderde niets. Nu wel. Er zit toch veel tijd in in zo'n website.

...
01.08 | 08:28

Dank je wel voor je reactie Chris.

Fijn dat je genoten heb van mijn verhalen en gedichten.

Ik wens je een heel prettig weekend toe.

Groetjes van Mieke

...
24.07 | 21:46

Beste Mieke,

Wat een ontzettend leuke website en wat maakt u mooie gedichten en verhalen! Ik lees het met veel plezier!
Groetjes, Chris (Medipoint bezorger)

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE